Doi politisti din New York au fost suspendati dupa ce a fost dat publicitatii un video care arata cum oamenii legii bat un suspect incatusat, in cadrul unei operatiuni sub acoperire care viza traficul de droguri, potrivit LiveLeak.

Comisarul Raymond Kelly a precizat ca a decis sa-i suspende pe politistii John Cicero si William Green imediat dupa ce a vazut imaginile, filmate de doi martori in Bronx, in data de 5 ianuarie.

"Nu concepem sa toleram asa ceva. Vom proceda la fel atunci cand ne vom confrunta cu fapte similare'', a subliniat Kelly.

Doi sergenti care supravegheau actiunea au fost retrasi de pe teren, pana la finalizarea anchetei interne.

Imaginile ii arata pe Cicero si Green lovindu-l pe suspect, Jonathan Baez, in timp ce acesta era intins pe asfalt, cu mainile legate.

Un avocat al lui Baez, Jeffrey Emdin, sustine ca ofiterii care au asistat la scena ar trebui pedepsiti, pentru ca nu au intervenit.

"Daca le privesti chipurile, nu vezi nicio o urma de revolta. Niciunul nu a intervenit sau raportat incidentul. Asa se intampla de obicei", spune Emdin.

Politia afirma ca un alt suspect a fugit intr-un subsol de unde a asmutit un pit-bull impotriva ofiterilor. Unul dintre politisti a incercat sa traga in caine, dar glontul a ricosat si a ranit doi dintre colegii sau.

Baez nu a fost acuzat de trafic de droguri, precizeaza avocatul sau.