Sarah Palin, fostul candidat republican la postul de vicepresedinte al Statelor Unite, va fi comentator la Fox News. Anuntul a fost facut de canalul conservator detinut de magnatul media Rupert Murdoch, care a precizat printr-un comunicat de presa ca fostul guvernator de Alaska a semnat un contract cu Fox News, transmite France 24.

Sarah Palin "a captivat intreaga lume, de pe tot spectrul politic, si suntem incantati ca vocea sa dinamica va face parte din echipa Fox News", se arata in comunicat. Valoarea contractului "care se intinde pe mai multi ani" nu a fost, insa, specificata. Fostul guvernator, care implineste 46 de ani pe 11 februarie, va face analize politice si va prezenta cateva episoade dintr-un reality show numit "Real American Stories".

La finalul anului trecut, Sarah Palin declara in presa de peste Ocean ca nu exclude posibilitatea de a intra in cursa pentru presedintie, in 2012. In cadrul unui interviu difuzat in noiembrie de canalul ABC, Palin sustinea ca sefia Casei Albe nu este in prezent obiectivul sau. Dar "ambitia, dorinta mea este de a-mi ajuta tara, din orice rol. Si nu pot sa prevad (...) ce usi vor fi deschise in 2012", preciza aceasta.

Jurnalistii americani au scris despre posibilitatea ca Sarah Palin sa fie candidata republicanilor la urmatoarele alegeri prezidentiale si in luna iulie, dupa ce aceasta a demisionat din functia de guvernator de Alaska. Ea a parasit postul de guvernator cu 18 luni inainte de a-i expira mandatul, fara a face nicio precizare cu privire la proiectele sale politice de viitor. Palin a fost cel mai tanar guvernator al acestei zone si prima femeie care a ocupat aceasta functie.

Tot in luna noiembrie, fostul guvernator a fost tinta unor dezvaluiri controversate facute in revista Vanity Fair despre familia sa. Levi Johnston, fostul iubit al lui Bristol (fiica lui Sarah Palin) a declarat ca Palin se certa des cu sotul sau, Todd, care o ameninta cu divortul. Cei doi dormeau in paturi diferite si au insistat sa adopte copilul lui Levi facut cu fiica lor, Bristol. Tanarul a precizat ca Palin nu era genul de persoana care sa petreaca mult timp in natura, la pescuit sau la vanatoare, asa cum sustinea ea in campania electorala.

Mama a cinci copii si inca foarte populara in tabara republicana, in ciuda infrangerii la alegerile din noiembrie 2008, Sarah Palin poate inca deveni noua figura de prim-plan a opozitiei, estimeaza analistii americani.