Un detinut taliban care se afla intr-o inchisoare din Pakistan a declarat ca liderul organizatiei teroriste Al-Qaeda, Osama bin Laden, a fost vazut in Afganistan in luna ianuarie sau februarie a acestui an, informeaza FoxNews.

Detinutul, care a declarat ca l-a vazut pe bin Laden de cateva ori inainte de atentatele din 11 septembrie 2001, sustine ca s-a intalnit cu o persoana care-l vazuse pe liderul terorist la inceputul acestui an in Afganistan.

"In 2009, in ianuarie sau februarie, m-am intalnit cu acest prieten de-al meu. Mi-a spus ca venea de la o intalnire cu seicul Osama si ca ar putea sa-mi aranjeze sa-l vad", a spus detinutul.

El a afirmat ca prietenul la care se refera este unul dintre membrii tribului Mehsud. Acestia ii "ajuta pe cei din Al-Qaeda care vin din alte tari sa se intalneasca cu seicul, astfel incat el sa le dea sfaturi in legatura cu atacurile planificate in Europa sau in alte locuri".

FoxNews precizeaza ca informatia nu a putut fi confirmata insa un fost analist CIA a declarat: "daca e adevarata, aceasta poveste e extraordinara si importanta. Intreaga comunitate occidentala de informatii, CIA si MI6 l-au cautat pe bin Laden in ultimii sapte ani si n-au putut sa aduca o astfel de informatie".