Secretarul Departementului de Stat al SUA, Hillary Clinton, ar putea sa candideze pentru functia de vicepresedinte la alegerile din 2012, cand Barack Obama va incerca sa obtina un nou mandat de presedinte al Statelor Unite, informeaza usnews.com. Ea va fi rasplatita astfel pentru munca sa in fruntea diplomatiei americane, cred analistii.

In plus, democratii incearca sa pregateasca candidatura lui Hillary Clinton la alegerile prezidentiale din 2016 in conditiile in care Joe Biden va fi "prea batran" pentru a participa la cursa pentru Casa Alba.

Nu este pentru prima data cand despre fosta Prima Doamna a SUA se zvoneste ca va fi vicepresedinte in echipa cu Barack Obama. In luna septembrie a anului trecut, cu doar doua luni inainte de alegerile pentru presedintia Statelor Unite, mai multe bloguri afirmau ca Hillary Clinton urma sa devina vicepresedintele lui Obama, candidatul Partidului Democrat pentru Casa Alba, ea inlocuindu-l pe Joe Biden care avea probleme de sanatate. Informatia nu s-a confirmat atunci, iar Biden a ramas alaturi de Barack Obama, echipa democrata castigand alegerile in fata republicanilor John McCain-Sarah Palin.