Un atac cu racheta, despre care se crede ca a fost lansat de armata americana, a ucis opt oameni in Pakistan, au afirmat vineri oficiali pakistanezi citati de AFP. Acesta a fost al doilea atac de acest fel produs in ultimele 48 de ore.

Atacul de vineri s-a produs in districtul Mir Ali, la nord-est de Miranshah, principalul oras din regiunea Waziristanul de Nord.

"Cel putin opt persoane au fost ucise in atacul lansat de un aparat fara pilot. Tinta a fost un complex folosit de catre militanti iskamisti", a declarat un oficial din domeniul securititatii.

O alta sursa a afirmat ca racheta a lovit un centrul de antrenament al talibanilor din Palooseen. Printre cei ucisi s-au numarat si luptatori straini, referindu-se la membri ai organizatiei Al-Qaeda.

Acesta a fost cel de-al doilea atac produs in zona in ukltimele 48 de ore. Joi, un atac similar a ucis sase militanti, intre care trei luptatori straini. Atacul l-ar fi vizat pe Salah al-Somali , un "terorist" strain, insa nu se stie daca el a fost ucis in urma atacului.

Statele Unite nu au confirmat niciodata ca se afla in spatele atacurilor. Potrivit informatiilor, cele 65 de atacuri lansate de drone incepand din august 2008 au ucis circa 625 de persoane, intre care mai multi lideri islamisti. Pakistanul a criticat atacurile cu rachete, despre care afirma ca reprezinta o incalcare a suveranitatii sale teritoriale.