Presedintele Hugo Chavez a declarat, vineri, ca in Venezuela sunt prea multi "oameni grasi" si le-a cerut suporterilor sai sa faca exercitii si sa manace sanatos, pentru a slabi, transmite AP. Liderul de la Caracas a spus ca el insusi a slabit 10 kg facand sport si mancand sanatos.

"Nu o sa spun ca avem femei grase, deoarece femeile nu se ingrasa niciodata. Cateodata insa ele devin mai mari", a spus Chavez, care le-a cerut venezuelenilor sa faca sport si sa manance sanatos.

Presedintele venezuelean, care are 55 de ani, s-a dat exemplu pe el insusi, afirmand ca a slabit 10 kilograme, facand exercitii si mancand samatos. AP noteaza insa ca Chavez este mult mai solid in prezent decat era in 1999, in momentul in care a devenit presedinte.

"Faceti genoflexiuni. Mancati sanatos. Trebuie sa invatati cum sa mancati", a spus Chavez. El a sugerat ca venezuelenii sa manance paste facute din orez si nu din faina, recomandand totodata consumul de lapte de soia. El a insistat de altfel ca produsele de soia ajuta la incetinirea imbatranirii.

Hugo Chavez a spus ca dieta si exercitiile sportive l-au facut sa se simta mai puternic si "gata pregatit sa continue sa conduca Revolutia Bolivariana", numele dat miscarii sale politice socialiste.