Mark Okoth Obama Ndesandjo, fratele mai mic al presedintelui SUA, si-a lansat, miercuri, cartea autobiografica, intitulata "From Nairobi to Shenzhen" ("De la Nairobi la Shenzen"), scrie Washington Post.

Cu aceasta ocazie, Mark a dat pentru prima data declaratii publice, facand doar cateva referiri la fratele sau: "Suntem o familie. Imi iubesc familia si mentinem legatura". Ndesanjo, care a fost prezent la inaugurarea fratelui sau, in ianuarie, a afirmat ca intentioneaza sa se vada cu Barack in noiembrie, cand acesta din urma va face o vizita oficiala la Beijing.

In romanul de 255 de pagini, personajul lui Ndesanjo se numeste David. Acesta nu face nicio referire la fratele sau Barack, insa vorbeste despre tatal kenyan, care era alcoolic si ii batea pe David si pe mama sa.

Barack Obama Sr. s-a casatorit cu mama lui Mark, americanca Ruth Nidesand, dupa ce a divortat de mama presedintelui Obama, Stanley Ann Dunham. Obama Sr. si Nidesand au trait impreuna in Nairobi, unde Mark a petrecut cea mai mare parte a copilariei sale.

"Acesta este un roman de fictiune, insa foarte multe lucruri din carte sunt inspirate din viata mea", a declarat Mark intr-un interviu, inainte de lansarea cartii, adaugand ca desi unele personaje sunt fictive, aspectele de violenta domestica sunt conturate prin prisma experientei personale.

Mark Ndesajo a povestit cat de mult l-a afectat comportamentul violent al tatalui sau, astfel ca, la un moment dat, a renuntat la numele "Obama", preluand numele barbatului cu care s-a recasatorit mama sa, dupa ce a divortat de Obama. Desi ura foarte mult numele, in momentul in care fratele sau a fost ales Presedintele SUA, Mark a fost atat de mandru, incat a hotarat sa foloseasca din nou numele "Obama".