Trei case scoase la vanzare in apropiere de Chicago n-au reusit sa-si gasesca cumparatorii desi pretul de vanzare a fost de un dolar, relateaza NBC. Imobilele din Barrington (51 de km nord-vest de Chicago) n-au reusit sa atraga nici macar un ofertant, ceea ce i-a facut pe ziaristii de la canalul american de televiziune sa concluzioneze: "Piata imobiliara e atat de proasta, incat nu pot nici macar sa dai casele degeaba!"

Potrivit informatiilor, pretul de vanzare pentru fiecare dintre cele trei case din Barrington era de un dolar, adica mai putin decat costul unui bilet de autobuz sau al unei cafele de la Starbucks. Cumparatorul trebuie sa mute casa, insa, chiar si cu pretul relocarii, pretul ar fi fost foarte scazut. Nimeni nu s-a aratat insa interesat de achizitionarea vreunuia dintre imobile.

"Chiar daca oferi casa la un dolar, cateodata, toate acele probleme de calcule (n.red. plata facturilor, intretinerea etc.) pot face vanzarea dificila, in special pe aceasta piata", a declarat Lisa DiChiera, de la Landmarks Preservation Council din Illinois.

NBC precizeaza ca, desi casele respective nu sunt cladiri-monument, ele au o anumita valoare istorice. De aceea, oficialii din Barrington doresc sa le vanda, in loc sa le demoleze pentru a face loc altor proiecte imobiliare.

Vorbind despre casele din SUA vandute la preturi foarte scazute, Luminita Ispas, expert imobiliar din Chicago, a declarat pentru HotNews.ro in urma cu cateva luni ca "nu este obisnuit sa gasiti prorietati in conditie buna intr-o zona cat de cat centrala la acest pret. Da, se pot gasi case la periferii si probabil majoritatea trebuie daramate si reconstruite sau cumparate doar pentru valoarea pamantului pe care sunt situate".