Air France a devenit prima companie aeriana europeana care detine o aeronava Airbus A380 cea mai mare aeronava de pe piata la ora actuala. Aeronava va face primele curse oficiale incepand cu 20 noiembrie de la Paris la New York, iar compania franceza spera ca prin noul aparat va putea reduce din costuri, relateaza AFP.

Aeronava A380 a fost predata vineri companiei franceze la fabrica din Hamburg de unde a zburat pana pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris.

Directorul Air France, Pierre-Henri Gourdeon a declarat ca spera ca noul aparat sa permita companiei sa faca economii mai mari prin micsorarea numarului de zboruri pe distante foarte lungi.

"Spre New York putem scoate un Boeing 777-200 si un Airbus A340. Putem sa trecem de la cinci zboruri pe zi, la patru. Vom putea sa folosim un avion care ne va costa cu 20% putin decat sa zburam cu alte doua. Astfel, vom putea face o economie de 15 milioane de euro pe an", a declarat Gourdeon.

Airbus A380 este cel mai mare avion de pasageri aflat in productie de serie si primul avion de mare capacitate cu doua punti complete pentru pasageri. Avionul a fost gandit pentru a transporta 555 pasageri intr-o configuratie cu 3 clase sau 853 intr-o configuratie cu o singura clasa.