Daca Israelul dispune de arma atomica, atunci statele arabe din regiune "si chiar palestinienii" au dreptul sa faca la fel. Avertismentul vine din partea liderului libian Muammar Gaddafi, transmite AFP. "Daca israelienii au arma nucleara si capacitati nucleare, atunci este dreptul egiptenilor, sirienilor, sauditilor sa faca la fel, si chiar palestinienii trebuie sa se inarmeze si ei, pentru ca omologii sau adversarii lor fac la fel", a declarat presedintele Libiei.

Tel Aviv nu a recunoscut niciodata public faptul ca ar detine arma atomica, insa statele lumii considera Israelul ca una dintre puterile nucleare. "Ce e ciudat este ca avem standarde duble. (...) In cazul in care nu vrem o astfel de situatie (inarmarea nucleara a tuturor statelor din regiune, n. red.), va trebui sa dezarmam Israelul", a continuat Gaddafi, intr-un interviu acordat in exclusivitate televiziunii britanice Sky News.

In ceea ce priveste Libia, colonelul a precizat ca tara sa a renuntat la arme de distrugere in masa din 2003, deschizand calea unor relatii mai bune cu Occidentul. Intrebat cu privire la situatia din Iran, liderul libian a declarat: "Daca Iranul ar fabrica arme nucleare, atunci noi toti am fi impotriva lor. Dar Iranul nu a spus asa ceva".

Gaddafi a salutat atribuirea premiului Nobel pentru Pace presedintelui american Barack Obama, accentuand originile africane ale acestuia. "Se subintelege ca este african si suntem mandri ca noi, africanii, noi cei de pe continentul african, Africa in ansamblul sau prezinta pe cineva care este african pentru a fi presedinte al Statelor Unite ale Americii". "In ceea ce priveste premiul Nobel pentru Pace, cred cu adevarat ca il merita. Dar sa i-l atribui acum cred ca este un fel de ipocrizie si este prematur", a incheiat Gaddafi.