Mai multi barbati inarmati l-au rapit pe ministrul Apararii somalez, marti, in timp ce acesta se afla intr-o vizita in Uganda, potrivit declaratiilor unor rude si a unui oficial somalez. Sheikh Yusuf Mohammad Siad a fost rapit dintr-o casa in care locuiau cativa membrii ai familiei, in Kampala.

"Barbati inarmati neidentificati l-au fortat sa intre intr-o masina si au plecat cu el. Acesta se afla in Kampala, in vizita la copiii sai, a declarat una dintre rude pentru Reuters. "Mi-e teama ca rapitorii sunt islamisti. Nu va supravietui. Sunt multi membri Shabaab in Kenya si Uganda" a mai spus aceasta, facand referire la grupul somalez de insurgenti islamisti.

Un oficial somalez a confirmat rapirea si a declarat ca spera ca Siad sa fie eliberat curand. "Nu este clar cine se afla in spatele rapirii, insa guvernul ugandez investigheaza acest incident socant" a spus Abdullahi Mohamed.

UPDATE: Surse guvernamentale au clarificat ca victima este ministrul secretar de stat al Apararii, nu ministrul Apararii.

UPDATE 2: Ministrul secretar de stat a fost retinut de autoritatile ugandeze care sustin ca vizita sa "a trezit suspiciuni".