Compania "Ben&Jerry's" a decis sa redenumeasca una dintre dintre marcile sale principale de inghetata pentru a marca debutul casatoriilor dintre homosexuali in statul Vermont (SUA), informeaza Telegraph. "Chubby Hubby" va fi vanduta, in luna septembrie, sub numele de "Hubby Hubby"*.

"In spiritul valorilor promovate de Ben&Jerry’s, credem ca justitia sociala poate si trebuie sa fie ceva la care are dreptul orice fiinta umana", a declarat directorul executiv al companiei, Walt Freese.

Compania a anuntat ca a dorit sa marcheze decizia autoritatilor din Vermont, intrata in vigoare marti, de a emite certificate de casatorie cuplurilor de acelasi sex. Iowa, Massachusetts, Connecticut si New Hampshire au aprobat si ele casatoria homosexualilor.

"De la inceputul istoriei noastre de 30 de ani, am sprijinit drepturile egale pentru toti oamenii. Legalizarea casatoriilor cuplurilor homosexuale si lesbiene din Vermont este, fara indoiala, un pas in directia cea buna, ceva ce merita sarbatorit cu pace, dragoste si o gramada de inghetata", a anuntat compania.

Publicatia precizeaza ca firma "Ben&Jerry's", care a fost fondata de doi hippie in Burlington (Vermont) in urma cu peste 30 de ani, a devenit cunoscuta atat pentru implicarea sa sociala, cat si pentru campaniile publicitare inedite.

La inceputul acestui an, compania a marcat alegerea lui Barack Obama in functia de presedinte al SUA redenumind una dintre inghetate "Yes Pecan", dupa sloganul campaniei sale electorale "Yes We Can!".

*hubby = diminutiv pentru sot