Agentia Spatiala americana a amanat lansarea navetei Discovery spre Statia Spatiala Internationala din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, a anuntat un responsabil din cadul agentiei, citat de agentiile internationale de presa.

NASA programase lansarea pentru marti ora 05:36 GMT, dar furtuna cu tunete care s-a dezlantuit in regiunea de unde trebuia lansata naveta a amanat evenimentul, scrie AP.

Vijelia s-a oprit, dar nu la timp, a spus un responsabil al NASA. Agentia va incerca din nou miercuri sa lanseze spre ISS naveta, mai scrie AP.

Naveta va transporta mai multe tone de materiale, hrana si piese pentru Statia Spatiala. Dupa o misiune de 13 zile, Discovery va aduce pe Pamant mai multe echipamente defecte de pe ISS.

Misiunea este cea de-a 37-a pentru naveta Discovery si este a 30-a misiune de intretinere a statiei spatiale internationale. Flota Nasa va mai avea de efectuat doar sase zboruri pana la retragerea din circulaţie a flotei sale spaţiale, prevazuta pentru septembrie 2010.