Cadavrele a 15 militanti talibani au fost descoperite duminica pe strazile din Mingora, principalul oras din valea Swat, una dintre cele mai periculoase regiuni din Pakistan, relateaza AP. Unele dintre cadavre erau ciuruite de gloante, in timp ce altele fusesera decapitate.

Un locuitor din Mingora, Fayyaz Zafar, a declarat pentru Pajhwok Afghan News ca trupurile talibanilor au fost descoperite in diferite parti ale orasului.

Potrivit declaratiilor lui Zafar, mai mult de 60 de militanti au fost descoperiti morti "in circumstante misterioase in ultima luna".

Regiunea Swat a fost , in ultimele zile, teatrul unor confruntari violente intre talibani si fortele de ordine pakistaneze. Milioane de oameni au fost nevoiti sa se refugieze din cauza violentelor.

Un oficial al politiei locale, Sajid Momand, s-a declarat convins ca "talibanii au fost ucisi de dusmanii lor. Cand talibanii au controlat valea Swat, au comis atrocitati impotriva localnicilor. Acum, oamenii se razbuna pe ei".

Opinia sa a fost contrazisa insa de un ofiter din serviciile de securitate, care a spus ca insurgentii au fost omorati de fortele armate iar cadavrele au fost aruncate pe strazi pentru ca "oamenilor sa le dispara frica" fata de talibani.