Ministrul nord-irlandez al Finantelor, Sammy Wilson, a intrat in centrul unei dispute cu minoritatile etnice, dupa ce i-a acuzat pe militanti ca exagereaza problema rasismului pentru a obtine fonduri publice, relateaza presa irlandeza si britanica.

Sammy Wilson era deja in vizorul Consiliului pentru Minoritati Etnice din Irlanda de Nord, dupa ce afirmase ca locurile de munca trebuie oferite mai intai nativilor din Irlanda de Nord si abia apoi imigrantilor.

"Am vrut sa spun in primul rand ca, atunci cand exista o tentativa de a avea o dezbatere onesta pe tema imigratiei, oamenii in cauza erau acuzati imediat ca sunt rasisti", a explicat Wilson joi, citat de BBC. "In al doilea rand, acuzatiile de rasism coincideau cu solicitarile de mai multi bani din partea organizatiilor care se ocupa cu aceasta problema", a subliniat el.

"Din acest punct de vedere, organizatii precum Consiliul pentru Minoritati Etnice trebuie sa aduca mereu pe tapet aceasta problema, pentru a-si perpetua existenta. Exista o industrie a antirasismului."

Disputa are loc la scurt timp dupa atacurile rasiste de la Belfast, cand circa 100 de romani au fost obligati sa-si paraseasca locuintele din sudul orasului.