Tinerii moldoveni care sustin inlaturarea regimului comunist au iesit la rampa cu o noua lozinca: "E mai avantajos sa fii vaca in UE, decat tanar in Republica Moldova". Iar explicatia este simpla: "Pentru un tanar din RM se aloca trei-patru lei anual, pe cand pentru o vaca din Uniunea Europeana se aloca doi euro sau mai mult de 30 de lei", scrie publicatia Timpul in editia electronica, citand declaratiile unui candidat al Partidului Liberal Democrat din Moldova in cadrul unei dezbateri electorale.

80 de procente dintre tinerii moldoveni sunt vulnerabili in fata schimbarilor sociale, a atras atentia George Mocanu. Reprezentantul PLDM a declarat ca cei mai multi nu au locuinte, nu au unde sa se angajeze si se gandesc sa emigreze. Concluzia unanima a dezbaterii: de vina pentru situatia din Republica Moldova este comunismul.

O realitate care poate fi schimbata la alegerile din 29 iulie, au subliniat cei prezenti la dezbatere. Printre nemultumirile tinerilor anticomunisti se numara reducerea numarului de locuri in institutiile de invatamant superior si lipsa unui minister al Tineretului.