Trakr, ciobanescul german care a devenit celebru dupa ce a salvat mai multi oameni de sub daramaturile Turnurilor Gemene, distruse in atentatele din 11 septembrie, a fost clonat in cinci exemplare, relateaza wcbstv.com.

Desi a murit in urma cu doua luni, linia sa genetica a fost salvata, dupa ce specialistii de la BioArts au reusit sa cloneze cu succes animalul.

"Comportamentul sau eroic de la Ground Zero a fost punctul culminant al carierei uluitoare a lui Trakr", spune James Symington, stapanul cainelui.

In 2008, Trakr, in varsta de 15 ani, era afectat de multiple afectiuni, nemaiputand sa-si miste o parte a corpului.

Symington a vazut atunci o reclama despre un concurs sponsorizat de BioArts si a decis sa trimita povestea lui Trakr companiei californiene. Premiul: cainele care va castiga concursul urma sa fie clonat gratuit.

Trakr si stapanaul sau, dupa ce au castigat concursul BioArts

Initial, BioArts intentiona sa faca o singura clona, dar ulterior si-a schimbat planurile.

"La un moment dat, ne-am spus: De ce sa ne oprim la unul singur? Haideti sa facem un set complet", a povestit directorul executiv al companiei, Louis Hawthorne.

Acumk, Symington este fericit ca memoria cainelui sau traieste in cei cinci pui - Trustt, Solace, Valor, Prodigy si Deja-Vu.

"Trakr a fost atat de mult timp o parte a vietii mele ... a fost mai mult decat un partener. A fost cel mai bun prieten al meu. Mostenirea sa, traind prin acesti pui, este un dar imens pentru mine", a declarat Symington.