Televiziunea bosniaca a difuzat, joi seara, o inregistrare video cu Ratko Mladici, cautat pentru crime de raboi, starnind astfel mania autoritatilor sarbe, care acuza "manevre pentru deteriorarea relatiilor dintre Serbia si justitia internationala", relateaza Le Monde.

Imaginile il prezinta pe Mladici alaturi de familie, in ceea ce pare a fi o statiune montana, dar si participand la o petrecere, unde pare sa se distreze foarte bine

In timp ce televiziunea bosniaca sustine ca imaginile sunt foarte recente, Rasim Ljajic, ministru insarcinat pentru cooperarea cu Tribunalul Penal International pentru fosta Iugoslavie, a declarat ca inregistrarea este veche de opt ani.

"Trebuie sa aflam cum au ajuns aceste imagini in mainile presei. Noi ne asteptam ca aceste imagini sa apara la tribunal, nu la televiziune", a afirmat oficialul sarb, care a afirmat ca difuzarea acestor inregistrari "nu este accidentala".

"Nu afirm ca aceste imagini au fost furnizate televiziunii de catre Haga, dar ele nu provin cu siguranta din Serbia".

Belgradul sustine ca inregistrarile, confiscate de la domiciliul lui Mladici in 2008, au fost incredintate procurorului TPI, Serge Brammertz, in timpul vizitei pe care acesta a efectuat-o in Serbia in martie.

Ratko Mladici este inculpat pentru genocid, crime de razboi si crime impotriva umanitatii.