Doua aeronave Airbus au aterizat de urgenta joi dimineata, una dintre ele in Rusia si cealalta in Australia, anunta AFP. Cele doua avioane aveau, impreuna, 325 de oameni la bord, pasageri si membri ai echipajului, insa niciunul dintre acestia nu a fost ranit. Incidentele survin dupa ce o aeronava Airbus apartinand companiei Air France s-a prabusit in Atlantic in prima zi a acestei luni, toate cele 228 de persoane aflate la bord pierzandu-si viata.

Joi dimineata, un avion Airbus A330-200, apartinand unei companii low-cost australiene, care efectua o cursa intre Japonia si Australia, a fost nevoit sa aterizeze de urgenta pe insula Guam, din Oceanul Pacific, din cauza unui incendiu izbucnit in cabina pilotilor. Aeronava avea la bord 203 oameni, insa niciun pasager sau membru al echipajului nu a fost ranit.

Potrivit AFP, avionul care a aterizat de urgenta in Australia este acelasi model ca si cel al companiei Air France, care s-a prabusit in Atlantic pe 1 iunie.

Celalat avion, un Airbus A320 al companiei rusesti Aeroflot, care efectua o cursa interna intre Irkoutsk si Moscova, a aterizat de urgenta la Novosibirsk, in Siberia Occidentala, din cauza unei fisuri la parbriz. Avionul avea la bord 122 de persoane, niciuna nefiind ranita.