Cel putin 15 atacatori si doi soldati au fost ucisi intr-un conflict izbucnit sambata seara intre membrii grupurilor de traficanti de droguri si fortele de ordine, in statiunea mexicana Acapulco, informeaza autoritatile locale, citate de BBC.

Mai multi soldati si trecatori au fost raniti in timpul celor aproape doua ore de violente, desfasurate intr-o zona veche a orasului de pe coasta Pacificului. Mai multi turisti au fost evacuati din zona.

Luptele au inceput sambata seara cand trupele speciale ale politiei au fost informate ca mai multe persoane inarmate au asediat o casa si au luat prizonieri patru politisti, informeaza un responsabil al operatiunilor desfasurate de fortele de ordine.

Politia a capturat 36 carabine, 13 arme de vanatoare, doua grenade, 13 bombe cu fragmentatie, 3.525 de cartuse, 180 dispozitive de incarcare a armelor si opt autovehicule.

Potrivit corespondentului BBC, conflictele de acest gen vor avea un impact devastator asupra turismului din Acapulco, deja afectat de gripa porcina. Statiunea Acapulco a fost si in trecut scena schimburilor de focuri intre traficanti, dar a fost relativ ferita de astfel de violente in ultimii ani.

Presedintele Mexicului, Felipe Calderon, a lansat o campanie militara impotriva cartelurilor de droguri in 2006. De atunci, zeci de mii de trupe au fost desfasurate in intreaga tara pentru a stopa violentele provocate de mafia drogurilor si care au dus la moartea a circa 9.000 de persoane in ultimii doi ani.