Rusia se pronunta in favoarea unei rezolutii a Consiliului de Securitate al ONU impotriva Coreei de Nord, invocand capitolul VII al Chartei Natiunilor Unite, dupa testul nuclear efectuat de Phenian, a declarat miercuri o sursa din diplomatia rusa, citata de Interfax.

"Daca rezolutia nu este adoptata sub auspiciile Capitolului VII, ea nu va fi decat o declaratie politica, nu va avea nicio consecinta practica reala", a precizat sursa citata.

Rezolutiile adoptate sub Capitolul VII ofera Consiliului de Securitate puteri extinse de actiune, inclusiv militare, pentru a rezolva "amenintari impotriva pacii, infractiuni impotriva pacii sau acte de agresiune".

"Avand in vedere fermitatea si unanimitatea reactiilor internationale dupa acest test nuclear, nu ne putem multumi cu o reprimare lejera", a continuat diplomatul rus.

In cursul zilei de marti, o alta sursa diplomatica considerase inevitabila adoptarea unei rezolutii "dure" impotriva Coreei de Nord.

Consiliul de securitate al ONU a condamnat noul test efectuat luni de Phenian si a decis sa pregateasca o rezolutie care ar urma sa impuna noi sanctiuni impotriva regimului comunist al Coreei de Nord.