Un refugiat etiopian care locuieste la Chicago a fost arestat de autoritatile americane, fiind acuzat ca i-a trimis presedintelui Barack Obama si consilierilor sai scrisori ce contineau sange infectat cu HIV, informeaza FoxNews.

Potrivit informatiilor, Saad Hussein a trimis un plic adresat lui "Barack Obama" la biroul guvernamental din Springfield (Illinois), cu cateva saptamani inainte de Ziua Investiturii noului lider de la Casa Alba. Plicul continea o scrisoare cu urme de sange si un bilet de acces la spectacolul din Grant Park, din seara algerilor, unde Obama a rostit discursul victoriei.

Hussein, despre care documentele depuse la tribunal sustin ca are o afectiune psihica, le-a spus agentilor FBI ca "este grav bolnav cu HIV" si ca s-a taiat cu o lama pentru a putea sangera.

Dupa primirea scrisorii, autoritatile au inchis doua cladiri guvernamentale, in timp ce echipele speciale au analizat scrisoarea.

Hussein le-a marturisit agentilor FBI ca este "un admirator" al presedintelui american si ca vroia "sa obtina ajutor de la Guvern". Refugiatul etiopian a afirmat, de asemenea, ca spera sa obtina bilete la ceremonia de investitura a lui Barack Obama din Washington.

Dupa ce i-a trimis scrisoarea lui Obama, Hussein a mai pus la posta doua scrisori ce contineau picaturi de sange uscat, una dintre ele fiind trimisa lui "Emanuel". Autoritatile cred ca aceasta era adresata lui Rahm Emanuel, actualul sef de personal de la Casa Alba.

Hussein, care nu a lucrat deloc in cei trei ani de cand se afla in SUA, a fost arestat luna trecuta, fiind acuzat ca a trimis "intentionat scrisori cu sange infectat, pentru a omori sau a rani".

Hussein a mai fost arestat in 2006 dupa ce a declansat un incendiu intr-o intersectie aglomerata din Chicago. Politistii care l-au retinut au declarat ca etiopianul avea in mana un Coran si striga "Allah Akbar!". Nu a fost acuzat pentru acest incident, insa a fost inchis intr-un spital de boli nervoase.

Amenintari la adresa lui Obama

Nu este pentru prima data cand autoritatiile americane au facut arestari dupa amenintari la adresa lui Barack Obama. In vara, in ajunul Conventiei Nationale Democrate, trei persoane au fost arestate intr-o suburbie a orasului Denver, fiind acuzate ca incercau sa-l asasineze pe politicianul democrat.

In luna decembrie 2008, procurorii federali au retinut un american din Hawaii despre care au sustinut ca a amenintat sa-l atace pe Barack Obama pentru a dovedi ca presedintele ales este Antihristul. Potrivit Serviciului Secret, Mark Miyashiro i-a marturisit psihiatrului sau ca vrea sa-si verifice teoria omorandu-l pe Obama si apoi asteptand sa vada daca acesta invie. Atacul ar fi urmat sa aiba loc la sfarsitul lunii decembrie, in timpul vacantei pe care familia Obama a facut-o in Hawaii.

Pe 11 ianuarie, politistii din Washington au arestat un barbat inarmat langa cladirea Congresului, dupa ce acesta le-a spus politistilor ca are "de livrat un pachet pentru presedintele Barack Obama".