Politistii din Washington au arestat marti seara un barbat langa cladirea Congresului, dupa ce au descoperit o pusca in masina sa, transmite CNN. Alfred Brock a oprit masina langa una din barierele ce impiedica accesul spre Capitol Hill si le-a spus politistilor ca are "de livrat un pachet pentru presedintele Barack Obama", a declarat un purtator de cuvant al Senatului american.

Politistii au afirmat ca barbatul in varsta de 64 de ani este din Winnfield (Louisiana). Brock a fost acuzat de detinerea unui arme ilegale.

Politistii sustin ca Brock a oprit masina in partea de nord a cladirii Congresului si le-a spus ofiterilor din dispozitivul de securitate ca are un pachet pentru presedintele Obama.

Chestionat de politisti, Brock a recunoscut ca are o pusca in masina. Barbatul a fost arestat imediat si dus la sectia de politie unde a fost interogat. In masina, detectivii au descoperit cateva zeci de gloante.

Nu este pentru prima data cand autoritatiile americane au facut arestari dupa amenintari la adresa lui Barack Obama. In vara, in ajunul Conventiei Nationale Democrate, trei persoane au fost arestate intr-o suburbie a orasului Denver, fiind acuzate ca incercau sa-l asasineze pe politicianul democrat.

In luna decembrie 2008, procurorii federali au retinut un american din Hawaii despre care au sustinut ca a amenintat sa-l atace pe Barack Obama pentru a dovedi ca presedintele ales este Antihristul. Potrivit Serviciului Secret, Mark Miyashiro i-a marturisit psihiatrului sau ca vrea sa-si verifice teoria omorandu-l pe Obama si apoi asteptand sa vada daca acesta invie. Atacul ar fi urmat sa aiba loc la sfarsitul lunii decembrie, in timpul vacantei pe care familia Obama a facut-o in Hawaii.