Ministerul Afacerilor Externe de la Kiev se declara ingrijorat de aprecierile negative ale unei parti a mass-mediei in legatura cu hotararea Curtii Internationale de la Haga si nu exclude implicarea Rusiei in campania negativa de presa, relateaza Rador.

Informatia conform careia Ucraina ar fi pierdut o parte din teritoriile sale din cauza deciziei Curtii nu corespunde realitatii, a declarat vineri directorul pentru probleme juridice si tratate al MAE de la Kiev, Volodimir Krohmal.

Reprezentantul Ucrainei la Curtea Internationala de Justitie, Volodimir Vasilenko, a afirmat ca, pe parcursul dezbaterilor juridice, instanta a respins o mare parte a pretentiilor partii romane.

Volodimir Vasilenko nu exclude ca aceasta campanie masiva informationala referitoare la pierderea de catre Ucraina a acestui proces sa fie inspirata de Federatia Rusa, in interesul discreditarii Ucrainei.

O serie de ziare si analisti au sustinut ca decizia Curtii de la Haga deschide calea unor noi revendicari teritoriale ale Bucurestiului, vorbind inclusiv despre pretul platit de "Victor Iuscenko pentru sprijinul Romaniei in vederea integrarii in NATO"