Manifestatia neautorizata din Geneva impotriva Forumului economic mondial de la Davos a degenerat in ciocniri cu fortele de ordine, iar circa 60 de persoane au fost retinute, relateaza AFP, citata de NewsIn.

Sute de manifestanti s-au strans sambata, in pofida unei interdictii, in centrul Genevei, pentru a manifesta impotriva Forumului economic mondial de la Davos.

Eric Decarro, lider de sindicat, s-a declarat indignat ca "autoritatile din Geneva au interzis o manifestatie, pentru prima data in 35 de ani".

Numerosi scutieri ii impiedicau pe manifestanti sa defileze. Au fost efectuate controale sistematice de catre politie, mai ales in gara din Cornavin, in apropiere de zona in care are loc manifestatia.

Un banner a fost afisat, cu inscriptia "Libertate de expresie", in timp ce altele denuntau "stapanii de la Forum, care scot viitorul la mezat".

Dupa ce manifestantii au aruncat cu sticle si petarde, scutierii au ripostat cu gaze lacrimogene, pentru a dispersa manifestantii. "Circa 60 de persoane au fost retinute, dintre care circa 20 au fost eliberate deja", la doua ore de la inceputul manifestatiei, a declarat un purtator de cuvant al politiei. Nu s-au inregistrat raniti.

Intre timp, la Davos a avut loc o alta manifestatie, autorizata, cu participarea a zeci de persoane. De aceasta data prezenta politiei a fost discreta.