Presedintele venezuelean Hugo Chavez a declarat ca Sarah Palin, nominalizata de Partidul Republican pentru functia de vicepresedinte al Statelor Unite, este o regina a frumusetii confuza dupa ce aceasta l-a numit dictator, potrivit Reuters. Chavez, care este cunoscut pentru declaratiile insultatoare la adresa unor lideri mondiali, a invocat si sfatul lui Isus Cristos pentru a putea raspunde comentariilor lui Palin, fosta participanta la concursuri de frumusete.

"Am vazut ca vicepresedintele republicanilor a vorbit despre dictatorul Hugo Chavez. Biata femeie, pur si simplu simti mila pentru ea", a afirmat liderul de la Caracas in timpul unui interviu televizat.

"Este o regina a frumusetii pe care au scos-o in fata sa fie un lider. Trebuie sa spunem, asa cum a facut-o si Isus Christos: Iertati-o, ca nu stie ce vorbeste", a adaugat Chavez.

Presedintele venezuelean este cunoscut pentru declaratiile sale jignitoare la adresa politicienilor americani. In urma cu cateva zile, Chavez l-a ironizat pe tovarasul George W. Bush, despre care a spus ca e convins "ca habar n-are ce se intampla" cu criza financiara globala. Liderul de la Caracas a afirmat ca presedintele Bush s-a dovedit un stangist intransigent dupa ce guvernul de la Washington a intervenit pentru salvarea bancilor private americane.

"Bush se afla la stanga mea acuma", a declarat Chavez, adaugand ca "tovarasul Bush a anuntat ca va cumpara actiuni in banci private".

Hugo Chavez l-a criticat si in trecut pe presedintele american despre care a spus ca este "diavolul", in timp ce capitalismul este "nefast". Chavez si-a exprimat in nenumarate randuri opiniile sale anti-americane. La randul lor, Statele Unite il considera pe presedintele din Venezuela un dictator.

In ciuda diferentelor dintre cele doua tari si a recentului scandal diplomatic (cele doua tari si-au expulzat reciproc ambasadorii), Venezuela este unul dintre principalii furnizori de petrol pentru economia americana (11% din petrolul de pe piata SUA provenind din tara sud-americana). Atat candidatul republican John McCain cat si rivalul sau democrat, Barack Obama, au promis ca vor reduce dependenta de petrolul venezuelean.