Armata sudaneza i-a ucis, duminica, pe 6 dintre rapitorii grupului de 19 persoane luate ostatice in Egipt in urma cu o saptamana, anunta AFP. Alti doi dintre rapitori au fost arestati.Anuntul a fost facut de un consilier al Presedintiei sudaneze. Deocamdata nu au fost date publicitatii informatii despre ce se intampla cu persoanele rapite - 11 turisti europeni si cei 8 egipteni care ii insoteau, rapiti impreuna cu ei.

Uciderea celor sase rapitori a avut loc in urma unei urmaririi desfasurate in desert. Cei doi rapitori arestati au declarat ca ostaticii sunt in Ciad, fiind detinuti de aproximativ 35 de persoane inarmate.

UPDATE: Ministerul Roman al Afacerilor Externe nu confirma, dar nici nu infirma uciderea celor 6 rapitori. MAE anunta ca tine in permanenta legatura cu ministerul italian si cel german de Externe pentru rezolvarea crizei turistilor rapiti.

Agentiile de presa anuntasera, duminica dimineata, ca rapitorii celor 11 turisti europeni si 8 cetateni egipteni i-au transferat pe acestia din Libia in Sudan, cu intentia de a traversa frontiera egipteana, a anuntat duminica un inalt responsabil sudanez, citat de AFP. Oficialul a adaugat ca, din informatiile adunate pana acum, starea tuturor celor 19 persoane rapite este buna. Una dintre variantele vehiculate este aceea ca rapitorii nu mai au provizii si nici combustibil.

Grupul celor 19 turisti rapiti la sfarsitul saptamanii trecute fusese transferat joi, de catre rapitori, din Sudan in Libia. In acel moment s-a crezut ca rapitorii au facut aceasta miscare pentru a-i elibera pe turisti, iar ei sa poata scapa de pedeapsa, in conditiile in care doar legea libiana permite ca ei sa isi negocieze libertatea dupa o rapire. Rapitorii s-au intors insa, acum, din nou in Sudan, cu tot cu turistii luati ostatici.

Anterior, Guvernul de la Khartoum anuntase ca i-a localizat, marti, pe cei 19 ostatici si pe rapitorii lor, insa nu va declansa o operatiune de salvare care sa le puna viata in pericol. Ulterior, un oficial sudanez a afirmat ca fortele guvernamentale au incercuit regiunea unde se afla ostaticii. Printre cei rapiti se numara si o romanca de 33 de ani, care locuieste in Germania. Inca de la izbucnirea crizei, autoritatile au anuntat ca o echipa de oficiali egipteni negociaza cu rapitorii pentru eliberarea ostaticilor.