Aflat in vizita intr-un parc national, premierul rus Vladimir Putin i-a salvat pe membrii unei echipe de televiziune de atacul unui tigru siberian. In momentul in care Putin si o echipa de specialisti s-au apropiat de un tigru prins intr-o capcana, animalul a scapat si a luat-o la fuga catre jurnalistii aflati in rezervatie. Premierul a reactionat imediat si a tras asupra tigrului cu o arma cu tranchilizante.

Putin a fost, apoi, ajutat de specialisti sa masoare incisivii tigrului tranchilizat, inainte de a-i monta o zgarda cu transmitator in jurul gatului. Evenimentul, relatat pe larg in presa rusa, a avut loc intr-o rezervatie naturala din Extremul Orient rus, unde Putin venise sa controleze modul in care sunt monitorizati tigrii siberieni.

"Vladimir Putin nu numai ca a reusit sa vada uriasul pradator de aproape, dar a salvat si echipa noastra de televiziune" - a anuntat un prezentator al postului Rossiya, citat de Reuters, in timp ce imaginile il prezentau pe Putin imbracat in haine de camuflaj si strabatand taigaua siberiana in cautarea felinelor.