Premierul rus Vladimir Putin a acuzat luni Statele Unite ca ajuta Georgia sa-si repatrieze trupele din Irak, punand la dispozitia autoritatilor de la Tbilisi avioane militare de transport.

"Este pacat ca unii dintre partenerii nostri nu ne ajuta si chiar incearca sa ne deranjeze, si ma refer aici in special la deplasarea contingentului militar georgian din Irak in zona de conflict cu ajutorul Statelor Unite, folosind avioane americane de transport", a declarat Vladimir Putin, considerat de analisti drept adevaratul lider al Rusiei.

Vladimir Putin a afirmat ca unii politicieni americani nu au scapat de mentalitatea Razboiului Rece. "Adevarata masura a acestei atitudini cinice este uluitoare - sa incerci sa transformi albul in negru, negrul in alb si sa prezinti victimele agresiunii drept agresori, sa plasezi responsabilitatea pentru consecintele agresiunii pe umerii victimelor", a comentat cel supranumit Tarul.

Declaratia lui Vladimir Putin a fost facuta in cadrul reuniunii guvernului de la Moscova si a fost transmisa in direct de televiziunea rusa de stat.

Georgia este tara cu a treia contributie militara, ca marime, la coalitia internationala din Irak, condusa de Statele Unite, iar armata americana a implementat un program de formare a trupelor georgiene.