Televiziunea sarba a difuzat, luni seara, o inregistrare video filmata in iunie, in care Radovan Karadzici, alias Dragan Dabici, participa la celebrarea a 20 de ani de la infiintarea unei clinici din Belgrad, in prezenta a numerosi medici, jurnalisti si oameni politici, potrivit AFP.

Inregistrarea din 22 iunie este realizata de un amator. Radovan Karadzici, cu parul lung si barba, imbracat intr-o camasa, pantaloni si palarie albe, este insotit de o femeie pe care o prezinta gazdelor sub numele de Snezana.

"Buna ziua, cum va simtiti?", se adreseaza "doctorul Dragan Dabic" proprietarului clinicii. Vocea si accentul lui Karadzici par usor diferite de tonul pe care il folosea cand conducea sarbii bosniaci.

Radovan Karadzici a fost pus sub acuzare pentru ca ar fi responsabil de masacrarea a circa 8.000 de musulmani bosniaci la Srebrenita si de asediul orasului Sarajevo, unde peste 11.000 de persoane au murit.

Multi nationalisti il vad insa pe Radovan Karadzici ca pe un erou atacat de propaganda antisarba. Fostul lider al sarbilor bosniaci a fost arestat la inceputul saptamanii trecute, la Belgrad.