Pretul barilului de petrol a continuat sa creasca marti pana la valoarea de 138 de dolari, dupa aparitia unor informatii legate de un atac ce a avut loc impotriva instalatiilor nucleare ale Iranului, transmite agentia Reuters, citata de Jerusalem Post.

Potrivit Bloomberg, informatiile au fost negate de catre oficiali militari americani si israelieni.

De asemenea, un inalt responsabil de la Teheran a declarat ca "sunt doar zvonuri. Nu a avut loc niciun fel de atac impotriva instalatiilor nucleare ale Iranului".

Barilul de petrol a ajuns la valoarea de 138,97 de dolari la Bursa din New York, in crestere cu 1.33 de dolari fata de luni. Petrolul a atins 139.89 de dolari/baril la 16 iunie. La randul sau, pretul petrolului Brent de la Londra s-a majorat cu 1.31 de dolari, pana la valoarea de 137.22 de dolari/baril.

Publicatia israeliana precizeaza ca pretul barilului de petrol a crescut pana la valoarea de 140 de dolari influentat si de tensiunile legate de programul nuclear al Iranului.

Oficiali americani, citati de New York Times, au afirmat vineri ca aviatia israeliana a efectuat in aceasta luna un exercitiu major care pare sa fi fost o repetitie pentru un posibil atac impotriva instalatilor nucleare ale Iranului. Peste 100 de avioane israeliene au participat la exercitii deasupra Marii Mediterane si a Greciei, iar manevrele par sa transmita un semnal Statelor Unite, europenilor si iranienilor.

Ministrul Tranporturilor din Israel, Shaul Mofaz, a declarat recent ca Israelul ar trebui sa atace Iranul daca regimul de la Teheran isi continua programul nuclear, iar SUA sugerasera si ele ca ar putea lansa atacuri impotriva unor facilitati nucleare ale Iranului.