Un semn postat in fata unei biserici din statul american Carolina de Sud a creat puternice controverse prin faptul ca sugereaza ca senatorul Barack Obama si liderul organizatiei teroriste Al-Qaida, Osama bin Laden, sunt "frati musulmani", transmite filiala locala a canalului NBC.com.

Semnul sutine urmatoarele: "Obama, Osama, hmmm, oare sunt ei frati?".

Inscriptia a fost afisata saptamana trecuta de pastorul Roger Byrd in fata congregatiei sale din Jonesville (S.C.). Pastorul a afirmat ca mesajul sau nu este rasist sau motivat politic. "Inscrptia vrea pur si simplu ca oamenii sa constientizeze si sa vada ce se poate intampla daca vom alege pe cineva care nu crede in Isus Hristos", a declarat Byrd.

Chestionat daca crede ca Barack Obama este musulman, pastorul a afirmat ca nu stie. "Vedeti insa ca a ridicat o intrebare: Sunt ei frati? Cu alte cuvinte, este Obama musulman? Nu stiu. El spune ca nu e. Sper ca nu e, insa nu stiu acest lucru... Mesajul nua fost postat pentru a rani sentimente sau sa jigneasca pe cineva", a precizat pastorul. Byrd a afirmat ca, in ciuda criticilor, mesajul va ramane in continuare afisat in fata bisericii sale, mai ales ca enoriasii au votat in unanimitate pastrarea inscriptiei.

NBC.com precizeaza ca senatorul de culoare a afirmat mereu, in timpul campaniei electorale, ca este crestin si ca frecventeaza Trinity United Church of Christ din Chicago.

Nu este prima data cand numele senatorului de Illinois este asociat cu cel al liderului terorist Osama ben Laden. In 2005, comentatorul conservator Rush Limbaugh s-a referit repetat la "Obama Osama" si "Osama Obama", criticand un discurs pe care senatorul de culoare l-a tinut in Eatonville (Florida).

Doi ani mai tarziu, postul CNN a fost nevoit sa-si ceara scuze dupa ce, in timpul emisiunii Situation Room with Wolf Blitzer ce dezbatea subiectul cautarii lui Osama ben Laden, a afisat o poza a liderului terorist peste care postase intrebarea: "Unde e Obama?"

Controversa legata de asocierea lui Barack Obama cu "fratele muslman" Osama ben Laden a venit cu doar cateva zile inainte de alegerile preliminare din Pennsylvania, care se desfasoara astazi.

Barack Obama conduce in acest moment la numarul de delegati (1.414 la 1.243), iar fosta Prima Doamna spera ca va reduce din diferenta printr-o victorie la alegerile de marti. Niciunul dintre candidati nu va reusi sa obtina pana la Conventia din vara din Colorado numarul necesar de 2.024 de delegati pentru a obtine nominalizarea partidului, ceea ce va face ca balanta sa fie inclinata de asa-numitii superdelegati - lideri si alesi ai democratilor care vor vota si ei la Denver. De altfel, incluzand si superdelegatii, Obama are un avantaj de peste 130 de voturi (1,638 la 1,502).