​În regiunea Umbria, din centrul Italiei, se află cel mai înalt pod pietonal din Europa, aflat la o înălțime de 175 de metri. El leagă două localități aflate pe malurile diferite ale râului Vigi: satul Sellano, o așezare medievală, și Montesanto, scrie CNN.

Cel mai înalt pod pietonal, aflat în ItaliaFoto: Gianluigi Basilietti / Zuma Press / Profimedia

Să traversezi podul durează între 30 și 45 de minute.

În cei aproximativ 1.000 de pași, atât cât îți ia pentru a traversa podul, o singură greșeală te poate face să cazi în gol. Tocmai de aceea podul poate fi traversat doar cu un ham care să asigure protecția turiștilor care vor să se plimbe la înălțime.

Primarul din Sellano, Attilio Gubbiotti, a declarat pentru ziarul italian Corriere della Sera că ideea de a construi podul a venit din dorința de a „revitaliza zona și de a preveni depopularea”.

Estul regiunii Umbria, unde se află podul, a fost epicentrul unei serii de cutremure devastatoare ce au lovit Italia în 2016.

Unele sate din zonă, cum ar fi Castelluccio – un sat de fermieri la granița cu regiunea vecină Marche – au fost distruse în întregime, localnicii neputând încă să se întoarcă la casele lor.

Primarul și-a exprimat speranța că podul va aduce noi afaceri în zonă.

Podul, care a fost deschis la timp pentru weekendul sărbătorilor de Paștele catolic, primește maximum 90 de vizitatori pe oră.

Momentan, rezervările sunt deschise până pe 5 mai. Vizitatorii trebuie să poarte încălțăminte adecvată și să aibă cel puțin 1,20 m înălțime. Biletele sunt disponibile online.