Oana Lasconi a revenit cu un nou mesaj pe Instagram, după ce liderul USR, Cătălin Drulă i-a cerut Elenei Lasconi să se retragă de pe lista pentru europarlamentare.

Oana LasconiFoto: Captura Instagram

„Sunt mulțumită să aflu că mama mea nu mai candidează la alegerile europarlamentare. Un homofob în minus la Parlamentul European este un câștig, indiferent de cost”, a scris Oana Lasconi pe rețeaua de socializare.

„Grija mea este în principal față de persoanele LGTBQ+ din ROmânia care suferă în fața ignoranței și urii”, a adăugat ea în mesajul de pe Instagram, unde se prezintă drept „o anticapitalistă din Paris”, aliată a LGTBQ+ și socialistă.

Președintele USR, Cătălin Drulă, anunță că i-a cerut Elenei Lasconi, desemnată în fruntea listei partidului pentru alegerile europarlamentare, să se retragă din campanie, după scandalul provocat de declaraţiile acesteia privind votul la referendumul pentru familie.

„Am decis convocarea Biroului Național al USR în această seară pentru formalizarea acestei decizii”, a adăugat Drulă.

Primarul USR din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, a avut duminică o reacție, tot pe Facebook, în legătură cu această controversă generată de votul său la referendumul pentru familia tradiţională. Ea se declară dispusă să se retragă de pe lista USR pentru europarlamentare, spunând că aşteaptă votul Biroului Naţional în acest sens.

„Nu mă agăț de funcții și liste”, a spus ea. Lasconi precizează că niciodată nu a avut nimic împotriva relaţiilor între persoane de acelaşi sex și spune că va continua totodată să fie „sinceră, asumată şi autentică”.

Elena Lasconi, desemnată cu doar două săptămâni în urmă cap de listă USR pentru alegerile europarlamentare de anul viitor, a dezvăluit într-un interviu la Prima TV că a votat „DA” la referendumul pentru familia tradiţională din 2018. „Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a spus Lasconi.

Ulterior fiica Elenei Lasconi, Oana, a reacţionat dur într-un mesaj pe Instagram la afirmațiile mamei sale, tânăra declarându-se dezgustată şi anunţând că „această discriminare jegoasă” nu are loc la ea în familie şi din acest motiv nu o mai susţine pe mama sa din niciun punct de vedere.

Lasconi a mai fost criticată pentru aceste declarații atât de foşti colegi din USR, aflaţi acum la REPER, dar şi de colega sa de partid Clotilde Armand.