Rupert Murdoch a anunțat joi că va demisiona din funcția de președinte al Fox Corporation și News Corp. „De-a lungul întregii mele vieți profesionale, am fost implicat zilnic în știri și idei și asta nu se va schimba”, a scris Murdoch într-o notă adresată angajaților. „Dar este momentul potrivit pentru mine să preiau roluri diferite, știind că avem echipe cu adevărat talentate”, potrivit CNN

Ruport Murdoch alaturi de Ann Lesley SmithFoto: 246 Paps / Backgrid UK / Profimedia Images

Fiul său, Lachlan Murdoch, va deveni unic președinte al ambelor companii. Rupert Murdoch și-a numit fiul „un lider pasionat, cu principii”.

Mogulul mass-media în vârstă de 92 de ani, care a intrat în afacerea cu ziare în anii 1950, a devenit un director important de la Hollywood în 1985, când a cumpărat Twentieth Century Fox de la Marvin Davis pentru 600 de milioane de dolari. În 1986, Murdoch a intrat în afacerile TV după ce a achiziționat mai multe posturi de televiziune din SUA și a creat Fox Broadcasting.

Fox News s-a lansat în 1996 ca un concurent al CNN. În cele din urmă, a devenit canalul de știri prin cablu nr. 1 din America.

Televiziunea americană a fost implicată în scandaluri politice, fiind acuzată că denaturează știri. Ea a acceptat să plătească 787,5 milioane de dolari companiei de mașini de vot electronice pe care a acuzat-o de furt în alegerile prezidențiale din 2020, a anunțat avocatul companiei, potrivit AFP.

„Minciunile au consecințe”, a declarat Justin Nelson, avocatul companiei Dominion, într-o conferință de presă în fața unui tribunal din Wilmington, Delaware (est).

Înțelegerea evită un proces lung şi jenant pentru postul tv conservator în care proprietarul său, Rupert Murdoch, în vârstă de 92 de ani, ar putea fi chemat să depună mărturie.

Dominion Voting Systems, care a funcţionat în 28 de state în timpul alegerilor din 2020, acuză Fox News că a defăimat-o de nenumărate ori după scrutinul din noiembrie 2020 pierdut de Donald Trump în favoarea lui Joe Biden, dând credit tezei, niciodată dovedită, a unor alegeri frauduloase şi dând vina pe rolul maşinilor sale.

Fox News a replicat că era normal să acorde cuvântul taberei lui Trump.