Delegații de afaceri din mai multe provincii și orașe chineze au desfășurat în ultima vreme activități de promovare economică și comercială în Europa, iar firmele europene s-au declarat încântate să afle uriașele oportunități de afaceri, scrie china.org.cn

Containere in ChinaFoto: Max421, Dreamstime.com

Companiile europene au declarat recent pentru Xinhua că ocaziile de a investi în China precum și perspectivele aduse de partenerii chinezi au fost foarte apreciate și necesare.

Pe 15 decembrie, delegația de afaceri a plecat în Germania și Suedia pentru o promovare de opt zile a investițiilor în străinătate. „Delegația a ales Duisburg pentru prima oprire pentru promovarea cooperării”, a declarat Markus Teuber, comisarul pentru afaceri al primăriei din Duisburg.

Uwe Michel, vicepreședinte executiv și șeful diviziei Asia a Allianz Group, una dintre companiile de asigurări de top din Germania, este optimist în ceea ce privește dezvoltarea pieței chineze și așteaptă cu nerăbdare să investească mai mult în Wuhan.

Rohde & Schwarz, o companie germană de telecomunicații, va înființa un centru regional în Wuhan și intenționează să-și extindă liniile de producție în oraș.

O altă întâlnire a avut loc la Frankfurt pe 19 decembrie, la care au participat aproximativ 30 de companii farmaceutice și auto germane. Reprezentantul unei companii germane de biofarmaceutică a spus că întâlnirea va reînvia și va promova parteneriatul strategic dintre companiile germane și chineze în provincia Hubei.

La începutul lunii decembrie, o delegație din orașul Zhenjiang din provincia Jiangsu din estul Chinei a vizitat aproximativ 30 de companii și instituții europene din Elveția și Germania, pentru a întâlni potențiali parteneri de afaceri și a lărgi canalele de investiții străine. Gerresheimer AG este o companie farmaceutică și de biotehnologie din Germania și a început să-și construiască un sediu în China și o bază de producție în Zhenjiang.

Bernd Metzner, directorul financiar al Gerresheimer AG, a declarat că producția din Zhenjiang va permite companiei să reducă costurile și să optimizeze structura capacității într-un moment în care prețurile energiei cresc în Europa. Doar făcând acest lucru compania și-ar putea menține avantajul competitiv pe piața internațională, a spus Metzner.

Antoine Raymond, președintele ARaymond, un producător francez de piese auto, a dezvăluit că compania sa plănuiește să investească în China pentru a produce piese auto . Raymond a spus că și-a propus să facă din fabrica pe care o va construi un exemplu de succes de cooperare ecologică între China și Europa.

Raymond a mai spus că este mulțumit de mediul investițional și de afaceri și de avantajul geografic al Zhenjiang și ar dori să acorde prioritate orașului ca destinație a investițiilor.

„Dorința și nerăbdarea arătate de companiile și instituțiile europene cu privire la cooperarea consolidată cu China m-au convins că cooperarea economică și comercială dintre China și Europa va acoperi mai multe domenii și va fi mai incluzivă”, a declarat Liu Senbao, șeful delegației chineze.

(sursa foto: Max421, Dreamstime.com)