Un incendiu a cuprins vineri dimineață unul dintre cele mai mari centre comerciale de lângă Moscova, au anunțat serviciile de urgență, ceea ce a dus la prăbușirea unei părți a structurii, ceea ce a îngreunat eforturile pompierilor de a stinge flăcările, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Incendiul s-a răspândit pe o suprafață de aproximativ 7.000 de metri pătrați în centrul comercial Mega din Khimki, în apropiere de capitala Rusiei, au declarat autoritățile, dar nu au fost raportate momentan victime.

Serviciile ruse pentru situaţii de urgenţă suspectează că un „act criminal” este la originea acestui vast incendiu. „Acţiuni deliberate, precum un incendiu criminal, sunt luate în considerare”, informează agenţia rusă Interfax, preluată de AFP, potrivit Agerpres.

La rândul său, agenţia Sputnik, preluată de asemenea de agenţia de presă franceză, a precizat că un act criminal este „una dintre principalele explicaţii” luate în considerare pentru uriaşul incendiu.

Mega a găzduit un număr mare de lanțuri de magazine occidentale înainte de plecarea companiilor din Rusia în urma conflictului din Ucraina, inclusiv unul dintre primele magazine IKEA din zona Moscovei.