Coroana Sfântului Eduard a fost scoasă din Turnul Londrei pentru a fi redimensionată pentru regele Charles III înainte de încoronare, anunţă BBC. Piesa centrală istorică a Bijuteriilor Coroanei a fost luată pentru a permite modificarea acesteia înainte de ceremonia din 6 mai 2023, a spus Palatul Buckingham.

Coroana regalăFoto: Robin Utrecht / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mutarea coroanei a fost ţinută secretă până la livrarea ei în siguranţă. Locul său actual actual nu a fost divulgat.

O versiune a acestuia a fost folosită în timpul încoronărilor monarhilor englezi şi britanici încă din secolul al XIII-lea.

Această coroană a Sfântului Eduard a fost făcută pentru Regele Charles II-lea în 1661, ca înlocuitor pentru coroana medievală care a fost topită după execuţia tatălui său în 1649.

Se crede că originalul datează de la Eduard Mărturisitorul, sfântul regal din secolul al XI-lea, care a fost penultimul rege anglo-saxon al Angliei.

Este Coroana Sfântului Eduard din 1661 care apare în stema regală a Regatului Unit, sigla Royal Mail şi în insignele forţelor armate britanice.

Într-o declaraţie de sâmbătă, Palatul Buckingham a spus: „Coroana Sf. Edward, piesa centrală istorică a Bijuteriilor Coroanei, a fost scoasă din Turnul Londrei pentru a permite începerea lucrărilor de modificare înainte de Încoronarea de sâmbătă, 6 mai 2023”.

Ceremonia va avea loc la Westminster Abbey, la opt luni de la urcarea pe tron a monarhului şi moartea reginei Elizabeth II.

(Sursa: news.ro)