Zece artiști au creat un spectacol de lumini la festivalul Burning Man de anul acesta, folosind 1.000 de drone care au zburat deasupra Black Rock City. Dronele au format mai multe imagini dinamice în timpul spectacolului, care s-au viralizat pe rețelele de socializare.

Burning Man 2022Foto: Captura YouTube

Spectacolul a stabilit și un record Burning Man pentru cele mai multe drone folosite în timpul festivalului.

Circa 75.000 de oameni participă în fiecare an la Burning Man, un eveniment ce se întâmplă în deşertul Nevadei, în Statele Unite. La festival te poți întâlni cu vedete sau cu importanţi oameni de afaceri, precum Elon Musk, sau fondatorii Google, povestea, într-un interviu pentru StartupCafe, directoarea festivalului, Marian Goodell.

Toată această mişcare din jurul ”Burning Man” a apărut pe la sfârşitul anilor '80, pe o plajă din San Francisco, când doi tineri, Larry Harvey şi Jerry James au construit un ”om de lemn” pe care l-au dus pe plajă şi i-au dat foc, iar în jurul lor s-au adunat o grămadă de oameni pentru a sta în jurul focului.

Cum acest gen de manifestare nu se putea întâmpla pe o plajă amenajată, totul s-a mutat în deşert. Şi de atunci în fiecare an, în deşertul Black Rock, din Nevada, se adună mii de oameni care petrec împreună timp de opt zile. La final, o construcţie uriaşă de lemn cu formă umană este incendiată.

Ideea în jurul căreia s-a format această mişcare este cea de voluntariat. ”Nu vindem nimic altceva în afara de cafea şi gheaţă, nu avem coşuri de mizerii, fiecare strânge după el. Principiul nostru este să nu lăsăm nicio urmă la final”, spune Marian Goodell. Şi totuşi este nevoie de un buget pentru organizare, un buget care nu este deloc mic. Se cheltuie anual cu organizarea peste 45 de milioane de dolari.

Anul trecut organizatorii au rămas cu circa 3,7 milioane de dolari din venituri după scăderea cheltuielilor din anul precedent, potrivit Business Insiderer, însă cifrele oficale pentru 2018 nu au fost încă făcute publice.