Yum! Brands Inc., gigantul american de fast-food care deține brandul KFC, a anunțat marți că se află „într-un stadiu avansat” al negocierilor privind vânzarea restaurantelor sale din Rusia unui cumpărător local, relatează Interfax.

KFC poza 1Foto: KFC

Anunțul vine după ce luna trecută Yum! Brands a transferat franciza Pizza Hut unui operator local care a inițiat un rebranding al unităților, compania americană intenționând să părăsească de tot piața din Rusia în semn de protest față de războiul din Ucraina și a presiunilor puse de sancțiunile occidentale fără precedent împotriva economiei țării conduse de Vladimir Putin.

Măsura vânzării brandului KFC vine după ce compania a anunțat anterior că își suspendă toate investițiile și activitățile din Rusia și că își închide restaurantele din această țară. Yum! Brands a anunțat de asemenea că va dona toate profiturile obținute deja anul acesta în Rusia în scopuri umanitare.

În Rusia au funcționat aproape 1.000 de restaurante fast-food KFC și 50 de pizzerii Pizza Hut, majoritatea acestora funcționând pe bază de franciză.

KFC și McDonald's, out din Rusia

Yum! Brands Inc. este cea mai mare companie din lume după numărul de restaurante, deținând pe lângă KFC și Pizza Hut și cunoscutul lanț de restaurante Taco Bell.

La jumătatea lunii mai marii rivali de la McDonald's au anunțat la rândul lor că au ajuns la un acord cu un cumpărător local pentru a-și vinde operațiunile din Rusia după peste 30 de ani de funcționare în țară.

McDonald's și-a plătit timp de aproape 3 luni angajații din Rusia înainte să anunțe că părăsește definitiv această piață.

Lanțul rusesc care a cumpărat restaurantele de la compania americană le-a redeschis în luna iunie, schimbând elementele de branding și meniurile francizei recunoscute în întreaga lume.