Carla Bruni, proaspata sotie a presedintelui francez Nicolas Sarkozy, a fost ignorata de Simone Veil, o figura importanta a comunitatii evreiesti din Franta si supravietuitoare a lagarului de la Auschwitz, in timpul unei cine organizate la Palatul Elysée, scrie publicatia Le Post. In deschiderea evenimentului, cand Sarkozy si Bruni isi intampinau invitatii, Simone Veil a trecut si l-a salutat pe liderul francez, dar cand a ajuns in dreptul Carlei, a preferat sa treaca mai departe, ignorand-o.

Simone Veil se bucura de multa popularitete la Paris, mai ales printre alegatorii centristi, ea ocupand de mai multe ori functia de ministru in in guvernele de centru-dreapta. De asemenea, Veil este membru fondator al UDF - Uniunea pentru Democratia Franceza - partid lansat de Valery Giscard d'Estaing, fost Presedinte al Frantei intre 1974 si 1981.

Intre 1979 si 1982 a prezidat Parlamentului European, fiind prima femeie care a ocupat aceasta functie. Veil este si presedinte de onoare a Fundatiei pentru memoria Shoah.

Imagini de la cina organizata de Palatul Elysée in cinstea presedintelui israelian Shimon Peres