Procurorii federali din Statele Unite i-au arestat și pus sub acuzare pentru fraudă pe Bill Hwang, proprietarul Archegos Capital Management, și pe Patrick Halligan, fostul director financiar al biroului său de familie, relatează Reuters.

Bill HwangFoto: Captura video

Cei doi au fost arestați la locuințele lor miercuri, fiind acuzați de înșelăciune, fraudă financiară și fraudă electronică, potrivit rechizitoriului depus miercuri de procurori la o instanță din New York.

Procurorii americani afirmă că Bill Hwang și fostul său angajat au conspirat să manipuleze prețul acțiunilor mai multor companii pentru a-și majora câștigurile și că planul acestora, care s-a bazat puternic pe îndatorare, a ajutat Archegos Capital, biroul de familie al lui Hwang, să își crească valoarea portofoliului de la 1,5 la 35 de miliarde de dolari într-un singur an.

Rechizitoriul întocmit de procurori afirmă că Hwang și Halligan „au corupt operațiunile și activitățile” biroului de familie pentru a manipula prețurile acțiunilor și că au mințit băncile și companiile de brokeraj care au făcut afaceri cu Archegos.

Bill Hwang, omul care a zguduit Wall Street din temelii

The New York Times amintește că prăbușirea Archegos Capital în luna martie a anului trecut a șocat Wall Street și a provocat pierderi importante unor bănci de top precum Credit Suisse, cea mai afectată instituție financiară de intrarea în insolvență a firmei lui Hwang.

Departamentul de Justiție de la Washington a anunțat în mai 2021 că a deschis o investigație privind implozia Archegos Capital, la anchetă participând de asemenea Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din Statele Unite și alte autorități de reglementare din SUA.

Reținerea lui Hwang și a fostului său director financiar reprezintă cea mai răsunătoare arestare pentru infracțiuni financiari făcută de autoritățile americane de ani de zile.

Pe același subiect: