Doi dintre cei trei americani albi care au fost găsiți vinovați de uciderea joggerului afroamerican Ahmaud Arbery, în februarie 2020, au fost condamnați la închisoare pe viață, fără posibilitatea eliberării condiționate, relatează BBC.

Ahmaud ArberyFoto: Captura CNN

Travis și Gregory McMichael, tată și fiu, au fost condamnați la închisoare pe viață.

Al treilea autor al crimei, vecinul lor William Bryan, a primit și el pedeapsa maximă de închisoare pe viață, însă cu posibilitatea eliberării condiționate în termen de 30 de ani.

Judecătorul și-a motivat decizia prin faptul că Travis și Greogory McMichael nu au arătat niciun fel de remușcare sau empatie față de victimă.

Magistratul a mai invocat acțiunile brutale ale acestora, surprinse într-o înregistrare video, ca și modul în care vinovații au vorbit cu victima.

Înaintea verdictului, familia Arbery a cerut aplicarea celor mai aspre pedepse posibile pentru cei trei bărbați pentru a-și putea găsi pacea.

Pe 23 februarie 2020, tânărul de 25 de ani Ahmaud Arbery făcea jogging în Brunswick, Georgia, când a început să fie urmărit de cei trei bărbaţi. După o altercaţie, Travis McMichael a deschis focul şi l-a ucis.

Cei trei au susţinut că l-au confundat pe Ahmaud Arbery cu un hoţ care acţiona în apropiere şi au invocat o lege a statului Georgia care permite cetăţenilor obişnuiţi să facă arestări.

O înregistrare video a dramei, dată publicităţii la aproape trei luni după comiterea crimei, a scandalizat Statele Unite, iar Ahmaud Arbery a devenit unul dintre simbolurile mişcării antirasiste Black Lives Matter.

În noiembrie, cei trei au fost găsiți vinovați pentru uciderea lui Ahmaud Arbery.