Baza de Rezervă Aeriană Homestead (HARB), aflată în sudul comitatului Miami-Dame din statul american Florida, a fost evacuată miercuri noapte după ce o bombă de 225 de kilograme s-a desprins dintr-un avion de vânătoare de tip F-16 în timp ce aparatul se afla încă la sol, relatează Miami Herald și Agerpres.

Baza Aeriana HomesteadFoto: Matias J. Ocner / Zuma Press / Profimedia Images

Sursa, care a dorit să rămână anonimă, a explicat pentru Miami Herald că bomba s-a rostogolit într-o zonă în care erau depozitate alte dispozitive explozive de aceeaşi greutate şi a adăugat că o echipă de genişti a fost trimisă la faţa locului pentru a dezamorsa sau izola bomba.

Baza de Rezervă Aeriană Homestead a scris miercuri noaptea pe Twitter că evacuarea este consecinţa unui incident cu muniţie defectă. La scurt timp după această postare pe Twitter, baza a anunţat că situaţia este sub control şi că nimeni nu a fost rănit în incident.

Iniţial, imediat după anunţarea incidentului, şeful pentru afaceri publice al bazei, Tyler Grimes, le-a cerut civililor şi localnicilor să evite zona.

Şi poliţia comitatului Miami-Dade a transmis pe Twitter că acordă asistenţă în ceea ce priveşte controlul traficului autovehiculelor la baza aeriană şi le-a cerut locuitorilor din zonă să rămână în case.

Homestead Air Reserve Base (HARB) este o bază de rezervă pregătită pentru luptă şi capabilă să pună la dispoziţie avioane de tip F-16 care să decoleze în întreaga lume, potrivit contului său oficial de Twitter.