Un preot dintr-o parohie romano-catolică din Sicilia, Antonio Stagliano, le-a spus copiilor că Moș Crăciun nu există. Biserica și-a cerut scuze pentru gafa acestuia, susținând că preotul nu a intenționat să spulbere visurile celor mici chiar înainte de marea sărbătoare creștină de la sfârșitul anului, ci doar încerca să le explice povestea reală a lui Moș Nicolae, relatează The Guardian.

Mos CraciunFoto: Pixabay

Episcopul Antonio Stagliano încerca să sublinieze adevărata semnificație a Crăciunului (sărbătoarea nașterii lui Isus) și povestea Sfântului Nicolae, un preot care oferea cadouri celor săraci și care a fost persecutat de împăratul roman, a precizat purtătorul de cuvânt al diocezei din Noto, Alessandro Paolino.

Site-urile de știri din Italia îl citează pe Stagliano spunând că Moș Crăciun nu există și că vestimentația acestuia, respectiv celebrul costum roșu, nu este altceva decât invenția companiei Coca-Cola, cu scopul de a-și face publicitate.

“Întâi de toate, în numele episcopului, îmi exprim regretele pentru aceste declarații care au dus la dezamăgirea copiilor și vreau să precizez că intențiile sale au fost complet diferite”, a scris Paolino pe pagina oficială de Facebook a parohiei.

“În mod cert, nu trebuie să spulberăm imaginația copiilor, ci să extragem ceea ce este bun din ea și pozitiv pentru viață. Moș Crăciun este o imagine foarte eficientă în a transmite importanța valorilor care țin de dăruire și generozitate. Însă atunci când această imagine își pierde semnificația reală, Moș Crăciun devine simbolul consumerismului, al dorinței de a cumpăra în neștire”, a mai spus acesta.

Precizările nu au fost însă în măsură să îi liniștească pe părinți care și-au exprimat nemulțumirea pe pagina de Facebook a bisericii, mulți acuzând prelații de faptul că distrug bucuria copiilor și se amestecă în tradițiile familiei, în vremuri și așa grele cauzate de pandemia de coronavirus.