Circa 20 de femei şi-au pierdut viaţa de la începutul acestui an în Bulgaria din cauza violenţei domestice, a declarat vineri pentru BTA Julia Andonova, directorul pentru dezvoltare şi comunicare al Fundaţiei PULSE, organizaţie neguvernamentală care oferă servicii sociale victimelor violenţei domestice.

Violența domesticăFoto: Asociatia ANAIS

Ziua de 10 decembrie este Ziua internaţională a drepturilor omului şi ultima din 16 zile de acţiuni împotriva violenţei de gen, a amintit Andonova.

Ea a subliniat că în Bulgaria nu există statistici oficiale privind victimele violenţei domestice, dar statisticile fundaţiei sale arată că circa 300 de femei, copii şi bărbaţi apelează la serviciile organizaţiei în fiecare an.

Potrivit responsabilei PULSE, una din trei femei din Bulgaria este victimă a violenţei domestice. "Organizaţia noastră a ajutat aproape 12.000 de persoane, în cei 22 de ani de activitate", a precizat ea.

În acest moment, în centrul Fundaţiei sunt găzduite 16 persoane victime ale violenţei domestice, a mai spus Julia Andonova, care a deplâns totodată faptul că în Bulgaria există în prezent doar 10 centre pentru persoanele aflate în această situaţie, ceea ce nu este suficient. (Agerpres)