Ambasadorul Ungariei la Chișinău a fost convocat la Ministerul de Externe al Republicii Moldova , după ce ar fi lovit cu mașina un polițist, scrie Agora.md.

Sandor SzaboFoto: agora.md

Acesta și-ar fi parcat neregulamentar mașina cu numere diplomatice în paralel cu un autobuz folosit ca punct mobil de vaccinare lângă Piața Centrală din Chișinău.

Potrivit autorităților moldovene, o angajată a centrului mobil de vaccinare i-a spus unui polițist că este nevoie de mutarea autovehicului, pentru a se putea manevra autobuzul.

La scurt timp, de automobil s-a apropiat un bărbat vorbitor de limba rusă, care a susținut că mașina nu încurcă pe nimeni şi că el este ambasadorul Ungariei în Republica Moldova.

Ambasadorul Ungariei, supărat pe polițist

Ulterior, ofițerul de patrulare i-a solicitat bărbatului să mute automobilul, pentru a permite ieşirea autobuzului, spune poliția moldoveană:

„Conducătorul Mercedesului, fiind enervat, a urcat la volanul automobilului comunicând că se va adresa ministrului de Interne. Accelerând mașina, el a lovit ofițerul de patrulare, cu partea laterală stângă a vehiculului”.

Polițistul de patrulare nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Miercuri, 10 noiembrie, Ministerul de Externe din Republica Moldova a luat act de raportul agentului constatator din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică și nota verbală a Ambasadei Ungariei în Republica Moldova.

„În strictă conformitate cu prevederile Convenției de la Viena din 1961 cu privire la relațiile diplomatice, ambasadorul Ungariei a fost convocat la ministerul de externe pentru clarificarea circumstanțelor incidentului și evitarea unor situații similare, care ar aduce prejudicii statutului diplomatic”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe.