Luptătorii talibani au ucis doi invitați de la o nuntă pentru că au pus muzică, au declarat sâmbătă oficialii locali și martorii, un act condamnat de guvernul taliban, relatează AFP.

Talibani in KabulFoto: Markus Kortlueke / Alamy / Profimedia Images

Un apropiat al uneia dintre victime a declarat că miliţieni talibani au deschis focul în timpul unei nunţi organizate în oraşul Sorkhood, pentru că invitaţi au fost prinşi în timp ce ascultau muzică afgană, omorând două persoane şi rănind alte două, relatează AFP.

Orice muzică profană a fost interzisă de către talibani în timpul precedentului lor regim, în perioada 1996-2001.

Noul Guvern islamist nu a legiferat încă cu privire la acest subiect, însă consideră ascultarea muzicii nereligioase contrară viziunii sale a legii islamice, sharia.

”Bărbaţi tineri au pus muzică în altă încăpere. Trei talibani au venit şi au deschis focul împotriva lor. Cei doi răniţi se află în stare gravă”, a declarat acest martor.

Un purtător de cuvânt al guvernoratului provinciei Nangarhar, Qazi Mullah Adel, a confirnat acest incident, însă nu a oferit detalii.

Un purtător de cuvânt al Guvernului, Zabihullah Mujahid, nu a confirmat, la Kabul, autenticitatea incidentului, însă a precizat că talibanii se opun acestui tp de atrocităţi.