Peste 70 de femei s-au ”cununat” cu copaci, în semn de protest față de tăierile masive de păduri din Marea Britanie, relatează Euronews și BBC. Activistele de mediu care au pus la cale ceremonia au reacționat astfel față de un plan care prevede construirea a nu mai puțin de 166 de apartamente pe un teren din Bristol unde în prezent se află 74 de arbori maturi.

Femei din Bristol s-au casatorit cu zeci de copaci (Sursa foto: twitter)Foto: Hotnews

Fiecare femeie a purtat rochie de mireasă, cu motive provenind din diverse culturi, în timp ce ceremonia a fost oficiată de un sacerdot.

Deși, evident, căsătoria nu reprezintă o uniune legală, miresele au convingerea că în felul acesta își fac auzite vocile în lupta pentru protejarea mediului, pe plan local.

"Să te căsătorești cu un copac este un privilegiu absolut. Nu este doar un gest sentimental, are o mare încărcătură simbolică”, a declarat una dintre mirese, activista locală Suzan Hackett.

"Acești arbori sunt exemple autentice de iubire necondiționată și se potrivesc perfect cu ideea de căsătorie. Căsătoria este pe viață, a respira înseamnă viață”.