Un bebeluș în vârstă de 9 luni evacuat din Afganistan a murit după ce a ajuns în Philadelphia la bordul unui avion militar C-17 ce a ajuns în SUA via Germania, relatează Insider.

Operatiunea de evacuare din KabulFoto: AFP / Profimedia Images

Fetița, care a fost însoțită de tatăl ei, s-a stins din viață miercuri, potrivit Departamentului apărării american.

Decesul ei marchează prima moarte cunoscută pe pământ american a unei persoane evacuate din Afganistan, potrivit CBS News.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului apărării, locotenent-colonelul Chris Mitchell, a afirmat într-un comunicat remis presei că în timpul unui zbor C-17 care transporta refugiați din Afganistan de la Baza Aeriană Ramstein din Germania, „echipajul a fost notificat că un bebeluș și-a pierdut cunoștința”.

Echipajul a solicitat asistență medicală și o rută prioritară la aterizarea în SUA iar când avionul a ajuns la aeroport în jurul orei 09:15, „echipajul de ambulanță și un interpret i-au întâmpinat pe copil și tată, aceștia fiind transportați de urgență la un spital de pediatrie unde a fost pronunțat decesul copilului”, potrivit lui Mitchell.

„Rugăciunile și gândurile noastre sunt alături de părinți și familie”, a mai spus acesta.

Peste 31.000 de persoane evacuate din Afganistan prin podul aerian din capitala Kabul au intrat deja în Statele Unite între 17 și 31 august, 24.000 dintre acestea fiind afgani considerați în pericol.

Citește și: